top of page
Margaretha Gieles

Als kind was ik overgevoelig voor sferen en stemmingen en zag soms overledenen. In mijn jeugd verdween het helderzien, maar verhevigde de heldervoelendheid. Wat ik ermee moest was voor mij een raadsel. Ik had er alleen maar last van. En met wie kon je er over praten? Ik heb het over de jaren zestig, zeventig en tachtig.

" Té lang heb ik mezelf willen verstoppen, wilde 'normaal' gevonden worden. Ik ben blij, dat ik nu een leeftijd bereikt heb waarop dit geen item meer is. "

Foto design 2.png

In deze tijd zie je een opleving van belangstelling voor de spirituele kant van het leven. Op YouTube of Instagram, je kunt er alles vinden. Ik ben er blij mee. Té lang is deze kant van het leven, de holistisch spirituele benadering ervan, onderbelicht geweest. En áls er al eens aandacht voor was werd het belachelijk gemaakt. 

Even terug naar de jaren tachtig. Na vier jaar aan het Brabants conservatorium  te hebben gestudeerd (1978- 1982) en daarna nog enkele losse muziekstudies  gevolgd te hebben  werd het tijd om mijn leven een flinke  draai te geven en  ben gaan werken als doktersassistente bij een antroposofisch huisarts. Terwijl ik in de wachtkamer tussen de patiënten zat voelde ik exact aan wat de mensen mankeerden. Mijn belangstelling voor de holistische benadering van de mens en zijn ziekten boeide me enorm. Hier werd ik blij van.  Aan de School voor Klassieke Homeopathie heb ik in de jaren negentig een aantal jaren gestudeerd. Nog steeds ben ik een grote fan van deze fantastische geneesmethode.

 

Op een bepaald moment echter werd mijn  paranormale gevoeligheid zó hevig, dat ik er mee om wilde/ moest leren gaan. Ik voelde alles van iedereen, zelfs een wijntje drinken in het café was belastend. Alle klachten  van degene die voor mij op de stoel gezeten had kreeg ik te voelen. Enfin, ik meldde me aan voor een driejarige opleiding bij de NVGN in Amsterdam en daar viel alles op zijn plek. Eindelijk begon ik mezelf te begrijpen. In 1995 startte ik mijn praktijk. .  

Mijn boeken

Naast mijn werk als medium en docent CKD ben ik ook auteur van meerdere boeken. Deze boeken kunnen helpen om meer inzicht in uzelf te krijgen of als therapeut uw cliënt hier mee te helpen. U kunt mijn boeken kopen via Bol.com!

bottom of page