MARGARETHA GIELES -

Margaretha Gieles (1960) is paragnost, medium, grondlegster van de methode chakrakleurdiagnostiek, docente en auteur. 

Als kind al was zij overgevoelig voor sferen en stemmingen en zag soms overledenen.
Na vier jaar aan het Brabants conservatorium gestudeerd te hebben gaf ze een draai aan haar leven en begon te werken als dokterassistente bij een antroposofisch huisarts. Terwijl ze daar tussen de patienten zat kwam haar heldervoelendheid naar buiten. Ze voelde exact aan wat de mensen mankeerden. Op een bepaald moment werd de gevoeligheid zo hevig, dat ze er mee om wilde leren gaan. En dit, heel belangrijk, op een nuchtere manier. Ze volgde een driejarige opleiding in Amsterdam en startte in 1995 een praktijk. 
Eind jaren negentig is een geheel nieuwe methode van diagnosticeren aan haar ' doorgegeven' via channeling. Ze heeft de methode de naam chakrakleurdiagnostiek, oftewel CKD,  gegeven. Zelf vergelijkt ze dit proces met het componeren van een muziekstuk. Ook daar komt de informatie, in dat geval de muzieknoten, uit het 'schijnbare niets'. Margaretha voelt een enorme drang de methode uit te dragen, vandaar dat zij er meerdere boeken over heeft geschreven ( Wat vertellen kleuren over ziekzijn, Ankh Hermes 2004; Kleur je leven , Andromeda 2008; Kleur je leven in balans, Schrijverspodium 2012). In binnen- en buitenland geeft zij lezingen, workshops en cursussen.
Momenteel werkt zij aan een kleurkaartenspel, dat in 2020 zal verschijnen.
                                                                                     
Verder heeft ze geregeld contact met overledenen.
Over deze ervaringen schreef zij meerdere boeken ( Dood zijn bestaat niet, Ankh Hermes 2006; Luisteren naar de andere wereld, Free Musketeers 2010, Onverwacht bezoek, Lecturium 2019)
In haar praktijk in Middelburg geeft ze consulten.
Daarnaast is het ook mogelijk haar via skype of telefonisch te consulteren.