top of page
Foto design 3.png
Chakrakleurdiagnostiek

Chakrakleurdiagnostiek( oftewel CKD) is een methode om, aan de hand van spontaan ingekleurde chakra-/ auralagenschema's, razendsnel inzicht te krijgen in jezelf en/ of anderen. De kleuren geven informatie over kindertijd, jeugd, heden, blokkades en talenten. Leggen zaken bloot die anders mogelijk verborgen zouden blijven. Ook geven zij informatie over onderliggende oorzaken van zowel geestelijke- als lichamelijke klachten. Als aanvullende diagnostiek in een therapeutische sessie kan de CKD van grote waarde zijn. Ook voor zelfinzicht is de CKD zeer geschikt. Je hoeft niet helderziend te zijn om met te methode te kunnen werken.

Mijn boeken

Eind jaren negentig 'zag'/ 'wist' ik plots,  terwijl ik  clienten magnetiseerde, welke kleuren de zeven  chakra's  hadden.  Zo kon het zomaar zijn dat een basischakra zwart was, een zonnevlecht groen, een hartchakra rood etc. Via helderhorendheid ontving ik informatie over wat de betreffende kleur in  een bepaalde chakra betekent. Alle informatie die ik inspiratief ontving  heb ik opgeschreven. Na een tijdje werd het me duidelijk dat het een prachtige nieuwe vorm van diagnosticeren betrof. Ik heb de methode de naam Chakrakleurdiagnostiek (CKD) gegeven.  Nog geregeld ontvang ik nieuwe informatie. Een Handboek Chakrakleurdiagnostiek zit in de planning.

CKD_logo.jpg

Meerdere boeken heb ik over de CKD geschreven. ( Wat vertellen kleuren over ziekzijn, 2004 Ankh Hermes; Kleur je leven, 2008 Andromeda; Kleur je leven in balans, 2012 Schrijverspodium) In binnen- en buitenland verzorg ik workshop Chakrakleurdiagnostiek. Ook geef ik regelmatig lezingen en lessen.

 

Na vele jaren cursussen CKD gegeven te hebben merkte ik, dat de methode vooral bedoeld is voor therapeutisch gebruik. Voor huis-, tuin- en keukengebruik heb ik een kaart set ontwikkeld, een afgeleide van de CKD, waarmee het mogelijk is diepgaande gesprekken op gang te brengen. Gewoon voor aan de keukentafel, maar ook zeker handig in een praktijk. In 2020 verscheen de kaart set Kleurpraat bij uitgeverij Akasha.

De CKD is geregistreerd bij het Benelux bureau te Den Haag.

 

Wat heb je nodig om met de CKD te kunnen werken?

1. Een chakra- of auralagenschema. 

2. Kleurpotloden: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, roze, zwart.

3. Het boek Kleur je leven in balans

Kleur je leven in balans.jpg
Kleurpraat.jpg
bottom of page